Een zuinig huis? Met het energielabel zie je het zo.

Een woning met het A-label is het meest energiezuinig en met een G-label het minst zuinig. Op het label staan het adres en de energiezuinigheid van de woning uitgedrukt in een getal (energie-index) en een labelklasse met een gekleurde letter. Van een groene A tot en met een rode G.

Op het moment van bouw, verkoop of verhuur van een woning of bedrijf moet een energieprestatie certificaat overhandigd kunnen worden. Dit moet gebeuren bij de ondertekening van het koop- of huurcontract. Bij huur moet de eigenaar een kopie van het energielabel overhandigen aan de huurder bij de ondertekening van het huurcontract.

Laat een Energielabel / Energie-index voor uw woning opstellen.
Er zijn twee methodes voor het opstellen van een energielabel.

De eerste methode is dat wij bij u langskomen om een energie-index op t stellen. Er zullen allerlei punten in uw woning gecontroleerd worden die bepalend zijn voor het uiteindelijke energielabel. U ontvangt van ons een rapport waarin relevante informatie vermeld staat voor wat betreft de energiezuinigheid van de woning.

Eenmaal geregistreerd in de landelijke database ( www.ep-online.nl ) is uw label 10 jaar geldig vanaf opnamedatum.

In tegenstelling tot het online energielabel mag de energie-index meegenomen worden in de bepaling van de maximale huurprijs, subsidies, financieringen en/of groene hypotheken.

De tweede methode is het zelf online aanvragen van een energielabel.